ROOLITUS TEHTY

Nyt on Sokea Piste saatu roolitettua. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin sulavasti kuin olin ajatellut.

Casting 1 pidettiin tiistaina 26.3.2019 Tampereen pääkirjasto Metson kokoustilassa. Olin kutsunut 30 hakijasta kymmenen, joista lopulta 7 pääsi paikalle. Näiden hakijoiden kesken pidimme rennon tilaisuuden, jonka lopputulemana valitsin kolme näyttelijää. Vielä siis uupui kolme.

Toinen casting tuli ajankohtaiseksi toukokuussa 2019, ja se järjestettiin tiistaina 28.5.2019 Tampereen Mediapoliksen koukoustilassa. Tähän castingiin sain 19 hakemusta, joista 6 kutsuin casting-tilaisuuteen. Tämän castingin myötä sain valittua loputkin näyttelijät työryhmäämme. Lisäksi olin kutsunut tähän tilaisuuteen haastateltavaksi tulevan valo-ja ääniteknikkomme Suzanne Sommarin, joka osoittautui oikein päteväksi kyseiseen tehtävään.

Näyttelijävalintojen jälkeen olin tyytyväinen kokoonpanoon ja ilmoitin työryhmän Tampereen Teatterikesän Muu Ohjelmistoon, jonne menemme 6.8.2019 klo 17-19 lukemaan avoimet lukuharjoitukset, jonka jälkeen luvassa on keskustelutilaisuus näytelmän aiheista. Puhujina Outi Alanen (näyttelijä ja kokemusasiantuntija Narsistien Uhrien Tuki ry:stä), Arto Kumanto (näytelmään musiikin säveltänyt säveltäjä) ja Sirkku Heinäluoto (Näkövammaisten liitosta).

Matkaan tuli mutkia.

Miespäärooliin valittu henkilö ilmoitti, että hän ei pysty taloudellisten syiden vuoksi osallistumaan näytelmän harjoituksiin niin usein kuin rooli vaatii. Tämän vuoksi jouduin tekemään pikaisen päätöksen siitä, että hän ei voi enää jatkaa työryhmässä tämän syyn vuoksi. Niinpä alkoi pohdinta, mistä saisin hänen tilalleen uuden näyttelijän?

Onneksi casting 2 oli hakenut videoiden muodossa eräs mieshenkilö, joka haki silloin avoinna olevaan Aatoksen, eli miespääroolin Tuomaksen, veljen rooliin. Tämä hakija oli hyvä, mutta liian samantyyppinen kuin Tuomaksen roolin esittäjä. Tahdoin veljeksistä erilaiset keskenään. Niinpä en valinnut häntä. Mutta nyt kun Tuomaksen rooli vapautui, minun ei tarvinnut kauaakaan asiaa miettiä, vaan kysyin heti tältä hakijalta, tahtoisiko hän tehdä miespääroolin.

HÄN OTTI ROOLIN VASTAAN!

Ilokseni voin nyt kertoa, että uusi miespääroolin tekijä on Jere Saarela!
Muut näyttelijät ovat:
Nelli Sinisalo – Linnea
Ida Virkkala – Laura
Mitja Ohtola – Aatos
Pekka Kari – Kajaniemi / Erkki
Kati Mykkänen – Tupu / Jutta

Valo-ja ääniteknikko – Suzanne Sommar

Nyt vain ilolla kohti heinäkuuta, jolloin harjoitukset alkavat!